Lille Nyhavn Skanderborg

  1. Lille nyhavn skanderborg st
  2. Projektmand bliver ordknap på borgermøde om Lille Nyhavn - Skanderborg - Aarhus

Byudviklings-dilemma "Dilemmaet er, at vi som politikere godt kan tvinge igennem, at der skal være publikumsvenlige butikker, men hvad nu, hvis de kommer til at stå tomme. Er det så ikke bedre, hvis stueetagen kan anvendes til boliger? " Selve Lille Nyhavn-projektet som sådan kan der ikke ændres ved. Det fik grønt lys af et dengang enigt byråd tilbage i 2013. Siden har et tillæg, hvor der blev søgt om en ekstra etage, været i høring. Det blev forkastet. Et andet tillæg, der giver tilladelse til restauranter ud mod Adelgade, blev derimod vedtaget. Sidst i 2019 blev der givet byggetilladelse til projektet. Byggetilladelsen er imidlertid påklaget af en nabo, og i øjeblikket afventes klagenævnets afgørelse om, hvorvidt klagen skal have opsættende virkning. Selve behandlingen af klagen kan tage flere år, men også en vurdering af, om klagen har opsættende virkning tager lang tid. Og imens tikker klokken, for Lille Nyhavns dispensation fra Søbeskyttelseslinjen udløber til juli. Bedst økonomi i butikker Bygherre Lars Kromann og arkitekt på projektet, Ole Hassager, understregede, at visionen stadig er et Lille Nyhavn fyldt med butikker.

Lille nyhavn skanderborg st

Debat Vi er en del skanderborgensere, der husker Lille Nyhavn anno 2007. Forretningsmand Lars Kromand fremlagde en smuk og visionær plan for udviklingen af arealerne i Adelgades nord-østlige del. Forbilledet var Nyhavn i København: En bred kanal fra havnen til Kgs. Nytorv med gamle træskibe, kajer og smukke huse i 2-4 etager med forskellige farver, og ikke mindst med cafeer restauranter og barer, udendørs servering m. v. på solsiden. Forbilledet har også en skyggeside, som vi populært kalder den kedelige side. Som det fremgår af akvarellen tegnet af Arkitektfirmaet Kamp, havde Lars Kromands vision for Lille Nyhavn på Adelgade i Skanderborg det hele med: En kanal fra søen til Adelgade med kajer, udeservering og det hele inklusiv en skyggeside. Først forsvandt havnen og blev erstattet af en P-kælder. Siden har projektet fået vokseværk. Skiftende Byråd med fokus på byfortætning har tilvejebragt det fornødne plangrundlag og givet projektet/bygherren et utal af dispensationer. Resultatet heraf er, at Lille Nyhavn i dag fremtræder mindre charmerende og sympatisk.

Taget er sadeltag med vingetegl. En stor del af Terrasserne er bygget ind i bygningen med markante søjler. Værn, lamper og bænke er sortmalet jern som er tilpasset stilen. Der vil blive 80 boliger i størrelsen fra 100 til 200 m2. I stuetagen er det planlagt 2000 m2 til småbutikker eller evt. restaurant eller hvad der vil kunne indpasses i dette boligområde. Under dette byggeri vil der blive bygget 5000 m2. p-kælder med plads til 120 biler + 5 MC + 160 Cykel-pladser samt diverse rum for affaldshåndtering. Opbygning: Hele byggeplatformen vil blive omkranset af Spuns. Mod vand siden vil der blive nedpresset ca. 120 m. stålspuns og mod land / byggeriet vil der blive boret ca. 200 m. Sekantpæle. Der vil komme en opfølgning med tidspunkt for Byggestart....... Du kan her se arkitektens 3D animationsfilm, som viser byggeriets arkitektur. Forventet byggeopstart er start juli 2020.

lille nyhavn skanderborg 2 lille nyhavn skanderborg 10

Projektmand bliver ordknap på borgermøde om Lille Nyhavn - Skanderborg - Aarhus

lille nyhavn skanderborg e

Desuden skal der sikres et kig til søen fra Adelgade. Forslaget vil kræve en ændring af de gældende rammebetingelser for området, da der vil blive bygget i fem etager mod de nuværende tilladte halvanden etage. Med sin fem etager vil bebyggelsen dermed i højde og omfang adskille sig fra den omkringliggende bymæssige bebyggelse, der er præget af facade og karrébebyggelse der er orienteret mod vejene.

Skanderborg Byråd udsætter beslutning om Lille Nyhavn - Skanderborg - Aarhus

Knap 200 borgere mødte op i Kulturhusets Store Sal, da der i sidste uge var borgermøde om Lille Nyhavn Skanderborg Der er ingen tvivl om, at såvel byrødder, bygherre, arkitekt og især borgerne i Adelgade ønsker sig et Lille Nyhavn fuld af liv med et sprudlende cafémiljø og spændende butikker. Så langt er man enige - hvis man ser bort fra de allernærmeste naboer, for hvem Lille Nyhavn bliver en endog meget voldsom nabo. Men mens bygherre og til dels byrødderne tror, visionen også vil kunne bære, hvis nogle af de 2100 kvadratmeter stueetage laves om til boliger, så er borgerne - eller i hvert fald de godt 200 der mødte op til borgermødet - langt mere skeptiske. Hvor går grænsen? For hvor går grænsen? Risikerer man nu et Lille Nyhavn blottet for butikker og cafeer, hvor det snarere er en ny boligblok tæt på søen end det byfornyelse-projekt, der skulle skabe et interessant byrum med torv og adgang til søen? Det står klart efter borgermødet tirsdag i sidste uge, hvor kommunen forklarede om projektets udvikling og om, hvorfor der nu er et tredje tillæg til den vedtagne lokalplan for Lille Nyhavn i spil.

  1. Dansktop 50 års jubilæum
  2. Lille nyhavn skanderborg fc
  3. Smed uddannelse
  4. Skanderborg Byråd udsætter beslutning om Lille Nyhavn - Skanderborg - Aarhus
  5. Honningkage med smørcreme
  6. String skrivebord brugt
  7. PaulaGarn – Rønde Handel
  8. Endelave Færgefart Onlinebooking (Onlinebooking)
August 22, 2021, 5:50 pm