Nike Løbesko Vaporfly

Kan en løbesko blive for god? Så god, at den simpelthen ødelægger grænserne for fair og lige konkurrence? Det er det Internationale Atletikforbunds (IAAF) tekniske kommité i samråd med forskere fra University of Queensland og juridiske eksperter ved at finde af. For amerikanske Nike har gjort det igen - skubbet grænserne - og i nogles øjne tilsyneladende også så langt, at det kræver handling. Omdrejningspunktet er løbeskoen Vaporfly, der har vist sig at give brugerne af den en sportslig forlomme. Med sin indbyggede carbonplade og tykke midtersål har den bogstavelig talt katapulteret Nike-løbere mod målstregen. Alene de seneste 13 måneder har mandlige løbere sat de fem hurtigste maratontider i løbehistorien. Alle iført Vaporfly. Og det stopper ikke her. For det var selvfølgelig i en 'tunet' udgave af Nike-skoen, at kenyanske Eliud Kipchoge satte uofficiel verdensrekord på maranton-distancen, da han som den første nogensinde krøb under to timer. Ved det stort opslåede rekordforsøg med navnet INEOS 1:59 Challenge blev Eliud Kipchoge den første nogensinde til at løbe et maraton på under to timer.

Nike Zoom Vaporfly 4% Unisex | LØBEREN

Sagt i ikke-løbetermer betyder det, at evnen til at løbe hurtigere forbedres uden at ændre størrelsen på motoren. Med skoen fulgte en rapport, som Nike selv finansierede, hvori man blandt andet konkluderede, at Vaporfly 4% ville koste maratondistancens mytiske to timers-grænse livet. Mange så det som et marketingstunt, men Nike viste sig at få ret. The New York Times har analyseret data fra omkring 500. 000 maraton- og halvmaratontider fra 2014 og frem via løbeappen Strava. Tallene viser, at løbere iført Vaporfly-sko løber tre-fire procent hurtigere end løbere på samme niveau. Det vil sige, at sætter man to lige dygtige maratonløbere overfor hinanden - den ene i Nike Vaporfly-sko, den anden i sko af en anden type - vil førstnævnte have en reel fordel mod sin konkurrent. Om forskellen også er så stor på det absolutte topniveau er ikke entydigt, men her vil selv en forbedring på en til to procent i et 42, 2 kilometer langt maratonløb spille en signifikant rolle. Men den er der, forskellen.

Kenyanerens tid tæller dog ikke i de officielle statistikker. (Foto: Lisi Niesner © Scanpix) Brigid Kosgei satte ved Chicago Marathon ny verdensrekord hos kvinderne, da hun i tiden 2 timer 14 minutter og 4 sekunder tilbagelagde de 42, 2 kilometer. (Foto: Quinn Harris © Scanpix) 1 / 2 Dagen efter smadrede Brigid Kosgei kvindernes 16 år gamle maratonrekord med 81 sekunder. Også med Nike-såler under fødderne. Det udsagn rejser et stort spørgsmål - for er det skoene? Hvis ja, er IAAF så nødt til at kigge nærmere på reglerne for maratonløbesko? - En løbesko må ikke give atleter nogen form for unfair hjælp eller fordel, hedder formuleringen i IAAF's reglement. Ingen specifikke krav til tykkelsen på hæl og midtersål, som man ellers kender det fra både højde- og længdespring. Det, skriger flere nu på, skal laves om. Modstanderne vil rydde op efter den bombe, Nike har detoneret i løbeverdenen. Skoen giver en fordel For et år siden lancerede Nike en ny version af Vaporfly-modellen med navnet '4%', som indikerer, at skoen forbedrer løbeøkonomien med fire procent.

  1. Nike løbesko vaporfly cleats
  2. Nike løbesko vaporfly max
  3. Løbesko nike vapor fly

Jeg tror ikke, at man kan begynde at gå bagud og slette tider. Så skulle man have været ude med riven noget tidligere, siger Thijs Nijhuis. Den danske maratonløber foreslår i stedet, at man får sat de faste rammer, som flere steder er blevet efterspurgt. - Vi gider ikke sidde og se løb, hvor det eneste, man snakker om, er, at det var skoenes skyld, de vandt. Så er det ikke sjovt at se. Det er trods alt en stor idrætspræstation med en masse træning bag, siger den danske maratonløber. En minikatapult på fødderne Hvad er det, der gør Nikes Vaporfly-sko så god? Forklaringen skal efter sigende findes i skoens indre. Vaporfly 4% og den endnu nyere Vaporfly Next% har begge en midtersål på 36 millimeter. Tykkere end de fleste andre løbesko. Det øger løberens benlængde og mindsker energiforbruget. Dertil kommer en carbonplade, som er støbt ind i midtersålens centrum. Ifølge Nike øger pladen energiafkastet ved hvert skridt og fungerer lidt karikeret som en minikatapult, der i samspil med den tykke sål støder løberen fremad.

Nike ZoomX VaporflyNEXT% Nike ZoomX Vaporfly NEXT% er den hurtigste, du nogensinde har set, eller følt. Ved at kombinere vores to mest innovative teknologier, Nike ZoomX-skum og VaporWeave-materiale, er det den hurtigste sko, vi nogensinde har lavet. Scroll ned for at få mere at vide om fremtidens konkurrenceløbesko. Et indbygget, hemmeligt våben En kulfibersål i hele længden giver en fornemmelse af fremdrift, der hjælper dig med at sætte tempoet op. Splinternyt Nike Vaporweave-materiale Vores nye VaporWeave-materiale er sindssygt stærkt og vildt let. Det er også vandtæt, så hæld bare vand over hovedet - skoene bliver ikke gennemblødte. En mellemsål skabt til hastighed Nike ZoomX-skum i forfoden giver exceptionelt energiudbytte. Mo Farah 4 X guldmedaljevinder af Chicago Maraton 2018 Mo Farah 4 X guldmedaljevinder af Chicago Maraton 2018 Inspireret af verdens bedste løbere Nike-designerne opdaterede det komplette Vaporfly-system hele vejen rundt ved hjælp af viden fra eliteløbere som Mo Farah og Shalane Flanagan, hvilket resulterede i vores hurtigste konkurrenceløbesko nogensinde.

Find din Zoom Find skoene, der hjælper dig med at nå dine mål. Nike Zoom Series er lavet med noget af den mest innovative Nike-teknologi for at hjælpe dig med at nå din tophastighed, uanset om det er en hverdagstræning eller et konkurrenceløb. Hvilken sko har du brug for? Nike Air Zoom Pegasus 36 Mellemsål: Zoom Air-overdel: Flymesh, flywire bedst til: daglige løbeture, lange løb Nike Zoom Pegasus Turbo 2 Mellemsål: Nike ZoomX-skumoverdel: Flymesh, flywire bedst til: daglige løbeture, tempoløb, intervaller, lange løb Nike Zoom Fly 3 Mellemsål: Nike React-skum: Kulfiberplade-overdel: VaporWeave bedst til: 5k til maraton, tempoløb, lange løb Nike ZoomX Vaporfly NEXT% Mellemsål: Nike ZoomXFoam, kulfiberplade-overdel: VaporWeave bedst til: 5k til maraton

Bøjelige riller på ydersålen forbedrer grebet på mange typer underlag under forskellige vejrforhold. Det gennemsigtige gittermønster ser hurtigt ud. Detaljer Stability: Neutral minimum Spørgsmål? Ring 86120180 Afhent i én af vores 8 butikker FRI fragt v. køb over kr. 750, - Dag-til-dag-levering (bestil inden kl. 13) 14 dages fuld returret

Er du én af dem, der i forvejen har Nike Vaporfly 4%? - så er Nike Zoom Fly Flyknit den helt oplagte træningssko! Nike Vaporfly 4% har desværre en ekstremt dårlig holdbarhed, og så er den efter min mening alt for dyr til, at du skal bruge den til træning. Nike Zoom Fly Flyknit er den sko på markedet, der kommer tættest på Nike Vaporfly 4% i forhold til, hvordan den føles at løbe i, og derfor er den fuldstændig perfekt som daglig træningssko for elite-løberen eller den meget seriøse motionist. For os andre dødelige, der hverken er eliteløbere eller super-motionister, så er Nike Zoom Fly Flyknit i mine øjne den perfekte konkurrence-sko til alt fra 5 km til marathon. Den er let, den er hurtig og så er den samtidig enormt "tilgivende" og støddæmpende. Kombinationen af den spændstige carbonfiber plade og den bløde REACT-skum giver en helt unik løbeoplevelse, som du er nødt til at opleve. Hos Lø koster Nike Zoom Fly Flyknit dags dato langt under det halve af Nike Vaporfly 4%. Bevares, du får ikke helt den samme ultimative performance.

Omvendt føles den bagerste del af skoen ufatteligt blød og komfortabel. Jeg har ikke prøvet andre løbesko, der i lige så udpræget grad kan begge dele. Jeg synes, denne "dobbelt funktion" er ret genial. Det gør skoen meget mere alsidig end man umiddelbart skulle tro. Langt de fleste tempo-/konkurrence-løbesko er markant hårdere og mere kontante og dermed ikke egnede til at være den "primære træningssko". Men Nike Zoom Fly Flyknit er langt mere skånsom for kroppen, og derfor kan den, foruden de hurtige ture, også sagtens bruges på de lange ture, hvor man bare cruiser derudaf i roligt tempo. Ja faktisk har jeg brugt på skoen på alle tænkelige løbeture, fra den lange, rolige søndagstur til de helt korte intervaller, og alt derimellem - og den klarer det hele virkelig godt. Så for mig fungerer Nike Zoom Fly Flyknit fantastisk godt som min allround, daglige Go-To-shoe. Venstre: Nike Zoom Fly Flyknit. Højre: Nike Vaporfly 4% Flyknit ER NIKE ZOOM FLY FLYKNIT EN LØBESKO FOR MIG? Det seneste år har mange elite-løbere valgt Nike Vaporfly 4%, som deres konkurrence-sko – og man forstår dem godt, for meget tyder på, at det simpelthen bare er den hurtigste langdistance-løbesko på markedet i øjeblikket.

Begge er dog et stykke fra den tunede version af skoen med tre carbonplader, Eliud Kipchoge løb de 42, 2 kilometer i på 1 time, 59 minutter og 40 sekunder. Den har fået navnet Alpha Fly og er endnu ikke tilgængelig på markedet. Nikes carbon-påfund har dog vist sig at være en decideret 'gamechanger', mener sportsfysiolog ved Team Danmark, Peter Møller Christensen. Hvis man ser på atleter med mange års træningsbaggrund, som har været en del af verdenseliten længe i sportsgrene med beskedne tekniske arbejdskrav, vil markante forbedringer som eksempelvis to-fire minutter på et maraton lidt hårdt sagt have en af to forklaringer, siger sportsfysiologen. - Enten må det forventes at udspringe primært af nogle teknologiske landvindinger, eller også er det doping. I dette tilfælde har Nike tydeligvis gjort førstnævnte, og det bringer løbeverdenen frem til en skillevej, mener han. Den vej mange andre sportsgrene også i tidens løb er nået til. På cyklen har den innovative armlægning næsten været på højde med rumkapløbet mellem USA og Sovjetunionen, mens det i svømning i 2009 var en fantomdragt, der delte vandene.

nike løbesko vaporfly commercial nike løbesko vaporfly 5
August 23, 2021, 5:50 pm