Stevns Klint Besøgscenter

  1. Stevns klint besøgscenter arkitekt
  2. Stevns klint besøgscenter artist

Tags Arkitektur Formidling Kulturarv Landskab Naturvidenskab

Stevns klint besøgscenter arkitekt

Samtidig indsendte Stevns Kommune en ansøgning til Naturstyrelsen, så nu venter vi på svar på, om vi bliver en af de ti kommuner, som får lov til at ophæve strandbeskyttelseslinjen. Februar - april 2015 - Analyse af besøgscenter Stevns Kommune iværksætter en nærmere analyse af et kommende besøgscenter konkrete indhold og funktioner. Januar - maj 2015 - Besøgscenter i Højerup på pause Kommunalbestyrelsen sætter udviklingen af et besøgscenter i Højerup på pause i 3-4 måneder, mens kommuner undersøger om en anden placering af besøgscentret kan give nogle andre/flere gevinster – ved at placere besøgscentret i Boesdal Kalkbrud. November 2014 - Besøgsområde i Højerup Politikerne i Stevns Kommune arbejdede med idéen om et besøgscenter placeret i Højerup. Kommunalbestyrelsen trækker et kommuneplantillæg for besøgsområdet i Højerup tilbage. Årsagen var, at man ønskede at søge Regeringens forsøgsordning om ophævelse af strandbeskyttelseslinjen med frist i januar måned.

Sæson 2022 - Forventet åbning af besøgscenter Ifølge planen skal besøgscentret i Boesdal Kalkbrud åbne til sæson 2022. 2020 - Første spadestik Det første spadestik til besøgscentret skal være taget i 2020. 2019 - Projektering Projektering og indgåelse af bygherrekontrakter 8. oktober 2019 - Formidlingskonkurrencen afgøres Den vindende tegnestue er Tinker Imagineers. Tre designhuse har deltaget i konkurrencen om at designe formidlingskonceptet inde i besøgscentret: Tinker Imagineers Art+Com Studios Event Communications. Læs mere om formidlingskonkurrencen 8. juli 2019 - Arkitektkonkurrencen afgøres Den vindende tegnestue er Praksis Arkitekter. Fire arkitektfirmaer har deltaget i konkurrencen om at tegne besøgscentret: Praksis Arkitekter Dorte Mandrup A/S entasis Henning Larsen Architects A/S Læs mere om arkitektkonkurrencen 15. marts 2019 - Formidlingskonkurrencen igangsættes Tre designhuse er inviteret til at deltage i konkurrencen om formidlingen inde i besøgscentret. Deltagerne er: ART+COM Studios Event Communications Tinker Imageneers.

  1. Vejret i århus
  2. Stevns klint besøgscenter konkurrence
  3. Besøgscenter ved Stevns Klint får 80 millioner fra fonde - politiken.dk
  4. Bedste robotplæneklipper 2010 relatif
  5. Vuc syd hans jørgen hansen
  6. Kebab uden køkken og hummer på sin fødselsdag - se fængselsmaden i 2019 - TV 2
  7. Jodhpur ridesko og ridestøvler, rideudstyrsbutik, Horze.dk
  8. Køb af gamle anders and blade
  9. Mand med hat game
  10. Cafe ishøj havn 2

Møller Fonden), Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt Augustinus Fonden blev der udarbejdet en ny, revideret fondsansøgning (pdf), som udelukkende omfatter selve besøgscentret i Boesdal Kalkbrud. Ultimo 2016 - Forberede arkitektkonkurrence Forberedelse og opstart af arkitektkonkurrence (udarbejdelse af program). April - maj 2016 - Turismestrategi & forretningsplan Stevns Kommunes konsulenter på verdensarvsprojektet udarbejder en ny turismestrategi og forretningsplan for besøgscentret. Turismestrategien er en konkretisering af visionen fra den turismepolitiske redegørelse. Forretningsplanen for besøgscentret skal målrettes fonde og andre nære samarbejdspartnere. Igennem arbejdet med forretningsplanen forberedes det kommende arbejde med udarbejdelse af program til arkitektkonkurrencen. 17. marts 2016 - Studietur Stevns Kommune inviterede en række nøglepersoner på studietur til Moesgaard Museum, Kongernes Jelling og Christiansfeld for at finde inspiration til det kommende besøgscenter. Se film fra turen.

Stevns klint besøgscenter artist

Her stiller vi skarpt på, hvordan demokratisk dannelse i praksis kan integreres i undervisningen. Tilmeld dig her Hør podcast: »Jo flere lag man skræller af, jo vildere bliver historien om mordet på Stine Geisler« Men hvorfor har netop det mord på en 18-årig pige sat sig så dybe spor hos så mange? Hør podcasten her Børneavisen: Gratis sommerudgave Få læsestof i børnehøjde leveret til sommerhuset, campingpladsen eller dér, hvor du holder sommerferie i Danmark. Bestil dit eksemplar her Podcasts Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie. Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme. Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu.

Besøgscenteret er udført i en lagstøbt beton, direkte inspireret af stedets massivitet, tilblivelse, materiale og toner. Fast inventar er udført som tremøbler der på forskellige måder falder i hak og lægger sig på kanten af husets betondele.

Tre designhuse er inviteret til at deltage i en formidlingskonkurrence, som afgøres i juni 2019, hvorefter den videre udvikling går i gang. Selve besøgscentret forventes indviet i slutningen af 2021. Inden valget faldt på de tre designhuse har der været en screeningproces, hvor flere huse er blevet vurderet efter tydelige kriterier. De valgte tegnestuer er: ART+COM Studios (Berlin) er et tysk designhus, som udmærker sig ved at spænde vidt fra museer, over besøgscentre til private virksomheder. De har lavet mange flotte installationer, og er stærke inden for digitale, kinetiske installationer (bevægelse) og interaktion mellem brugeren og installationen. De har bl. a. Micropia (Amsterdam), Kongernes Jelling (Vejle) og Museum Für Naturkunde (Berlin) på CV'et. Event Communications (London) har stor bredde og er stærke i de digitale virkemidler og projektioner. Desuden har de god erfaring med at binde indendørs og udendørs formidling sammen. Giant's Causeway (Nordirlands kyst), Strandingsmuseet (Thorsminde) og The Crystal (London) på CV'et.

Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit. I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'. Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre. Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde. Til sidst kan du også tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op. Hav en smuk sommer. Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes Du lytter til Politiken 3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

Nyt besøgscenter skal formidle livets udvikling på Jorden før, under og efter asteroidenedslag for 66 millioner år siden Stevns Klint, der nu får et nyt besøgscenter, blev i 2014 optaget på UNESCOs liste over verdensarv. Foto: Janne Klerk Går man langs klinterne ved Stevns Klint, bliver man ydmyg over for de vældige kræfter, der gennem millioner af år har formet området. I 2014 blev Stevns Klint optaget på UNESCOs fornemme liste over verdensarv: "Det er det bedste sted i verden at se sporet efter dinosaurernes uddøen og starten på det liv, vi kender i dag", fortæller Tove Damholt, geolog og direktør for organisationen Verdensarv Stevns. Indlejret i de smukke, hvide klinter med de bølgede lagformationer er nemlig de synlige spor af en verdensomspændende katastrofe for 66 millioner år siden. Dengang ramte en asteroide jordkloden, hvilket forårsagede kæmpe tsunamier og jordskælv og indhyllede Jorden i aske og støv. Over halvdelen af alt dyre- og planteliv blev udslettet, deriblandt dinosaurerne.

August 23, 2021, 12:27 am