Arrangerede Ægteskaber I Indien

Og danskerne synes stadig så godt om den romantiske kærlighed, at den er kommet for blive, og de kan slet ikke tænke sig deres giftermål anderledes, end at kærligheden og erotikken er med og er årsagen til pardannelse. Den romantiske kærlighedsforståelse blev til i kølvandet på de litterære strømninger, kvindernes emancipation og den franske revolutions frihedstanker. Det romantiske kærlighedsideal er blevet en selvfølgelig del af vor selvforståelse, som sætter individets ret og følelser i højsædet. Og vi synes, vort kærlighedsideal er så godt, at vi må ændre det hos andre, der har anderledes ægteskabspraksis. For arrangerede ægteskaber er fornufts- og ikke følelsesbetonede. Og det er jo kærligheden og følelserne, det kommer an på. Men hvordan har vi det så med kærligheden i ægteskabet? Vi har en tårnhøj skilsmissekvotient. Jeg tænker, at når livslange ægteskaber er et uddøende fænomen, skyldes det måske, at vi overbelaster det med forventninger og håb, som ikke i længden og hverdagen kan indfries, når børn, arbejde og hverdagens krav tærer på det enkelte menneskes ressourcer.

Arrangerede ægteskaber i indien

Vi vil have alt af vores ægteskab: romantik, sex, tryghed, børn, oplevelser og gode, økonomiske kår. Og så er det en ulempe for ægteskabet, at forelskelsens lykkerus dør med tiden. For det er kedeligt ikke at være romantisk forelsket hver dag. Derfor bliver resultatet for mange, at konflikter og skilsmisse må være løsningen på skuffede (urealistiske) drømme. Indtil man når ægteskab nummer to - tre stykker, hvor man som mo-dent menneske ser mere nøgternt på nutiden og fremtiden. Men arrangerede ægteskaber virker som en provokation. Og nogle af dem bliver ulykkelige parforhold, men en anden del fungerer godt. Tilbage i min studietid husker jeg, at jeg lærte, at normer og moral skifter med tiden. Ægteskabspraksis er et eksempel herpå. Jeg synes, danskerne har al god grund til at holde deres selvretfærdighed tilbage, når de bedømmer fremmede kulturers syn herpå, og regeringen bør fare med lempe i sine lovforslag herom. Lene Østergaard, institutleder, Institut for Diakoni og Sjælesorg, Kolonien Filadelfia Dianalund

  • Brugte citroen biler
  • Arrangerede ægteskaber i indien d'amérique du nord
  • Medaljeoversigt for EM, VM og OL – opdateret med VM Inde – Bueskydning Danmark
  • Det arrangerede ægteskab - Kristeligt Dagblad
  • Nogen må have en dårlig smag i munden | BT Debat - www.bt.dk
  • Hvad er licensnummer

Hvisdet ikke havde været tilfældet, ville hun, som de fleste indiskeforældre, have henvendt sig til et ægteskabsbureau. Her kan mansøge efter en passende ægtefælle til sine børn alt efter om de skalvære hinduer eller muslimer, tilhøre en speciel kaste eller socialklasse. Bureauet udvælger en række kandidater som forældrene og denkommende brud eller brudgom kan vælge ud fra. Det første møde Nilanjanas mor giver Carol lov til at overvære det første mødemellem datteren og den valgte brudgom Anindya. For Carol minderderes samtale mere om en jobsamtale end om et møde mellem to ungekærestefolk. Mellem dette første møde og bryllupsdagen seks månedersenere ser de ikke hinanden igen. Før i tiden blev parret end ikkepræsenteret for hinanden inden brylluppet, men måtte lære hinandenat kende i løbet af ceremonien. Det kunne så være en behageligeller ubehagelig overraskelse. Aldrig været alene Uma Samanta kommer fra en stor, velhavende kø far har valgt en ægtemand til hende, der er af god kaste, men som har et tvivlsomt ry for at leve et udsvævende liv, og Carolkan ikke forestille sig, at der kan komme noget godt ud af detægteskab.

Vielsen registreres, og vielsesattest udstedes af the Registrar of Marriages. Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til the Registrar of Marriages i den stat du ønsker at blive gift. Anerkendelse af Indisk vielse En udenlandsk vielse anerkendes normalt i Danmark, hvis en række betingelser er opfyldt. For nærmere information kontakt Familieretshuset. Man bør i den anledning være opmærksom på at få legaliseret vielsesattesten inden afrejse hos den relevante Indiske myndighed i den enkelte stat og efterfølgende hos det Indiske Udenrigsministerium (Ministry of External Affairs - MEA). Se for vejledning her: Yderligere information omkring type af ægteskab Endvidere meddeler Udenrigsministeriet, at ifølge de for Udenrigsministeriet foreliggende oplysninger skal følgende dokumenter forelægges de indiske myndigheder i tilfælde, hvor en dansk statsborger ønsker at indgå ægteskab i Indien: 1. Dansk kvinde - dansk mand, Borgerligt Parret, der ønsker at indgå et borgerligt ægteskab, skal mindst have opholdt sig 30 dage i Indien inden en tilladelse kan opnås.

Om NabolandsKanalerne NabolandsKanalerne er et vindue til verden omkring os. Kanalerne sender et væld af unikke programmer med store budgetter og kreative hjerner bag. Det er her, vi bliver klogere på verden - og klogere på os selv. Bag informationen om kanalerne står Copydan Verdens TV, der giver adgang til mange forskellige danske og udenlandske tv-kanaler.

I Indien er det de fleste ægteskaber, der er arrangerede. Der spiller forelskelse »Hvis jeg var inder, ville jeg om søndagen køre tur i en stor bil med min store familie ligesom Dipankar og Sarmista, mine venner i Calcutta. Hvis jeg var inder, er jeg næsten sikker på, at mine forældre ville have arrangeret mit ægteskab. Men jeg er født i Paris, og for mig er arrangerede ægteskaber noget af et mysterium, noget, jeg ikke helt forstår. En dag sagde Dipankar til mig: »Carol, du virker så optaget af vores arrangerede ægteskaber. Måske skulle du lave en film om det. «« Sådan indleder den franske instruktør Carol Equer-Hamy sin dokumentarfilm om arrangerede ægteskaber i Indien, der er et forsøg på at forstå, hvad kærlighed er, når den ikke er et valg. Dipankar og Sarmista er dog et eksempel på noget så sjældent i indisk sammenhæng som et kærlighedsægteskab. Og det ville aldrig have gået, hvis Sarmistas mor ikke godt kunne lide Dipankar. Hvis det ikke havde været tilfældet, ville hun, som de fleste indiske forældre, have henvendt sig til et ægteskabsbureau.

Udfyldte ansøgningsskemaer sammen med påkrævet dokumentation afleveres herefter til "Magistrate" på hverdage inden kl 12. Magistrate vil herefter give en dato for, hvornår bryllupceremonien kan finde sted. (min. 30 dage efter indgivelsen af ansøgningen). Bryllupsdagen Når vielsen finder sted, skal parret medbringe 3 vidner, der har kendt parret i 30 dage eller mere. Registrering af ægteskabet Borgerligt ægteskab registreres automatisk.

arrangerede ægteskaber i indien pour les

Regler for danskere, der ønsker at blive gift i Indien I Indien kan man blive gift under "the Indian Special Marriage Act (1954)", der tillader ægteskab mellem folk med forskellig religion. Dog kan også personer af samme tro blive viet under denne lov. Følgende dokumentation skal medbringes ved henvendelse til Registerkontoret for Ægteskaber "The Registrar of Marriges": Kopi af pas En formular der bekræfter, at man er ugift (forhør dig hos den indiske ambassade i Danmark om denne skal Apostilleres i Danmark for brug i Indien) Erklæring fra det lokale politi, der bekræfter ophold i det pågældende område i mindst 30 dage Der findes en fortrykt formular om ægteskabelig status hos Registrar of Marriage, men hvis man er dansker, vil en civilstandserklæring/ægteskabserklæring skulle fremskaffes fra hjemstavnskommunen i Danmark. Erklæringen må ikke være over 3 måneder gammel. Se mere under 'Nødvendige dokumenter'. Vielsen vil blive annonceret, og 30 dage efter kan man blive gift i overværelse af 3 vidner.

For Rebeka er sygeplejerskeuddannet, taler et eksemplarisk engelsk, underviser på et college udenfor Thiruvannamalai og hun er bare ikke typen man ville forbinde med overtroiske husmorråd eller en fanatisk tilhang til lyshudethed. Peter chokerede mig da han fortalte mig, at deres ægteskab også var arrangeret. I starten troede jeg ikke på ham. For mig var det så utænkeligt, at mennesker bare sådan uden videre kan være tilfredse i et ægteskab, de ikke har forelsket sig til – selv hvis det er indgået helt uden tvang eller pres, hvordan kan man så love at elske én, man ikke har været forelsket i? Det kan jo ikke fungere. Men det passer ikke. For de arrangerede ægteskaber fungerer faktisk – folk er glade. Skilsmisseraten her er meget lavere end i Danmark – og det er for det meste de mennesker, som giftede sig i forelskelse, der udfylder den. Min kollega Thirus forældre er også et eksempel. Jeg var inviteret hjem til dem i forrige uge for at fejre Divali, en hinduistisk højtid som udspringer af en historie om, at en god gud slår en ond gud ihjel (vistnok).

arrangerede ægteskaber i indien http
August 24, 2021, 4:17 am