Sct Nicolai Kirke Vejle

"Dronning Gunhild" blev opbevaret indtil det nye museum stod klar. Ikke så meget spektakulær inventar, men gode historier og meget tidstypisk. Dato for oplevelse: september 2014

Sct nicolai kirke vejle julegudstjeneste

  1. Sct nicolai kirke vejle 2
  2. Sankt nicolai kirke vejle kommende begivenheder
  3. Billigt pynt til hjemmet time
  4. S huset dtu office
  5. Sankt nicolai kirke vejle
  6. Sct nicolai kirke vejle street
  7. Sct nicolai kirke vejle 1
  8. Sct nicolai kirke vejle julegudstjeneste
  9. Sct nicolai kirke vejle tv
  10. SKT - Skolen for Klinikassistenter Tandplejere | AcronymAttic
  11. St nicolai kirke vejle
  12. Ejendomsmægler på langeland

Her kan du få et overblik over Vejle Provstis 26 sogne og 35 præster. Du kan også finde ud af, hvor mange penge der bliver brugt - og du kan ikke mindst finde ud af, hvornår du kan gå i kirke i en af Vejle Provstis smukke kirker og være med i en gudstjeneste sammen med andre fra sognet.

1887-88 rejstes et stort nygotisk tårn i vest, arkitekt Ludvig A. Petersen, hvis underetage som i det ældre tårn udgør kirkens våbenhus. Disse nybygninger er placeret i kirkens midtakse, hvorved bygningen har vundet en ny symmetri. En indvendig istandsættelse 1862 ved arkitekt Carl Lendorf omfattede bl. a. en 'uniformering' af alle hvælvpiller, der hermed mistede deres arkitekturhistoriske særpræg. Kirken er 1965-67 restaureret ved arkitekt Helge Andreassen, der i det indre fastholdt det hvidtede rums gotiske karakter. 2004-05 er dele af tagværkerne udskiftet ved arkitekt Kuno Mielby. På den nordre korsarm ses 23 huller i muren. Det er gamle hovedskaller, og sagnet fortæller om plyndringer i Vejle opland, og at hovedskallerne stammer fra disse røvere. Kirken husede til 2012 det påståede lig af den norske Dronning Gunhild fra ca. 450 Eksterne kilder og henvisninger [ redigér | redigér wikikode] Sankt Nikolaj Kirke hos Skt. Nikolaj Kirke hos ( Danmarks Kirker, Nationalmuseet) Koordinater: 55°42′26.

sct nicolai kirke vejle street

Sct. Nicolai Kirke er opført indenfor tidsrummet 1240-1280 som et senromansk-unggotisk langhus. Siden er den udbygget med først et mindre tårn, dernæst et søndre sideskib og to korsarme. I 1855 fik kirken et nyt kor, og i 1887 blev det gamle tårn revet ned og i 1888 erstattet af det nuværende, nygotiske tårn. På kirkens nordside, ud mod Kirkegade, ses 23 runde huller, der indeholder indmurede hovedskaller. Sagnet fortæller, at de er fra henrettede røvere, der for mere end 300 år siden huserede i Nørreskoven og røvede fredelige borgere. I kirken finder man et særligt gravkapel, Kai de la Mares kapel. Oberstløjtnant de la Mare skænkede i 1704 kirken 100 sletdaler for at få indrettet en begravelsesplads i kirken, i søndre kapel. I forbindelse med en renovering af kirken i 1862 blev den flyttet til nordre kapel. Her finder man i dag tre kister med familiemedlemmer, en fjerde ukendt og endelig ligger et foto af "Dronning Gunhild". Moseliget, fundet i 1835 i Haraldskær Mose, er for tiden udlånt til Kulturmuseet Spinderihallerne.

Så geografisk er sognet meget stort med tre forskellige kirker Sct. Nicolai Kirke, Søndermarkskirken og Løget Kirke. Som kirke tilstræber vi at være en vedkommende og nærværende kirke som udbyder gudstjenester og tilbud til alle aldre. Vi vil gerne være DIN kirke! Derfor er du altid velkommen til at kigge indenfor. Der er kaffe på kanden og mulighed for at få en snak med en af kirkens ansatte eller frivillige.

6 anmeldelser 0 spørgsmål og svar Medlemsvurdering Fremragende 1 Rigtig god 3 Gennemsnitlig 2 Dårlig 0 Frygtelig 0 Type rejsende Familier Par Alene Forretning Venner Tidspunkt på året Mar. -maj Jun. -aug. Sep. -nov. Dec. -feb. Sprog Alle sprog Dansk ( 3) Russisk ( 2) Engelsk ( 1) Thomas N skrev en anmeldelse d. jun. 2019 Kolding, Danmark 1. 400 bidrag 25 nyttige stemmer Sankt Nicolai Kirke er en central kirke i Vejle og er formentlig bygget i midten af 1200-tallet. Kirken er den ældste bygning i Vejle og er bygget i sengotisk stil. Den er blevet ombygget og udvidet flere gange. Dato for oplevelse: juni 2019 Vejle, Danmark 62 bidrag 12 nyttige stemmer En dejlig kirke midt i byen, stor og med en fantastisk historie, kranier i murværket, moselig i kælderen, og en fantastisk akkustik Dato for oplevelse: maj 2016 TineHJ skrev en anmeldelse d. okt. 2014 Vejle, Danmark 31 bidrag 12 nyttige stemmer Ældre kirke med gode historier. Kranier i ydermuren - måske fra røvere, men som advarsel. Moselig ifa.

Sankt Nicolai Kirke colai Kirke Generelt Opført 1200-tallet Geografi Adresse Kirketorvet 1, 7100 Vejle Sogn Sankt Nikolaj Sogn Pastorat Sankt Nikolaj Pastorat Provsti Vejle Provsti Stift Haderslev Stift Kommune Vejle Kommune Eksterne henvisninger Sankt Nicolai Kirke er en central kirke i Vejle og er formentlig bygget i midten af 1200-tallet. Kirken er den ældste bygning i Vejle og er bygget i sengotisk stil. Den er blevet ombygget og udvidet flere gange. I 1600- og 1700-tallet var Vejle en lille fattig by, og fattigdom, brand og krige satte deres præg på kirken, hvorfor dens inventar er beskedent i forhold til andre bykirker. Kirken blev udvidet med korsarmene efter reformationen og koret er fra ca. 1856. Selve kirkegården blev flyttet i 1889, og der blev bygget en bedre vej mellem centrum og havnen. Uret blev indbygget i 1889 og klokkerne 1975 – 1980. Kirken fik sit nuværende udseende i sidste halvdel af 1800-tallet. 1855 blev det senromanske korparti nedtaget og et nyt kor opført tre meter længere mod syd, arkitekt Ferdinand Thielemann.

August 24, 2021, 3:51 am